Hoe denkt de app van Stockon slim met jou mee?

Categorie: Stockon App Leestijd: 3 minuten
Deel:

We krijgen nog wel eens de vraag waarom jouw mandje in onze app zichzelf automatisch aanvult. En hoe de app op mysterieuze wijze besluit dat jij bij je volgende levering weer keukenrollen nodig hebt. Wij staan natuurlijk altijd klaar om de vragen over Stockon te beantwoorden, dus maak je klaar voor een duik in de wondere wereld van het Stockon-algoritme.

Waarom vult de app mijn volgende levering uit zichzelf aan?

Stockon is er voor alle boodschappen die jij thuis met regelmaat nodig hebt. Wij merkten dat mensen het nogal moeilijk vonden om precies aan te geven wat nou hun eigen regelmaat is. Daarom hebben we een intelligent systeem in onze app gezet met behulp van wat programmeermagie. Zo probeert Stockon jou te helpen om het gebruik van je boodschappen in kaart te brengen. De app zet de producten die het denkt dat jij nodig gaat hebben in de levering, en jij kan besluiten of dat ook echt zo is. Zo blijf jij degene die de controle houdt over wat je precies in huis krijgt, maar de app denkt met je mee.

Doordat wij proberen met jou mee te denken over jouw boodschappen, zal jij zelf er minder na over hoeven te denken. Wij brengen jouw regelmaat in kaart, en jij geeft zelf aan of dat klopt of niet. Slim hé?

Maar hoe doet de app dat dan?

Stel je voor, jij plaatst een bestelling bij Stockon. Jij zet in je voorraadlijst welke producten jouw gezin thuis gebruikt, en deze producten worden bij je afgeleverd. Je hebt bijvoorbeeld één pakket keukenrollen nodig, en deze brengt Stockon, samen met je andere boodschappen, gewoon bij je thuis. Een hele simpele eerste stap toch?

Hierna gaat de app met jou meedenken. Op basis van de data die wij hebben over hoe vaak een gemiddeld Nederlands gezin van jou grootte de producten koopt die jij hebt besteld, doet de app een eerste voorspelling. Natuurlijk pas jij deze bestelling aan, want jij bent toch geen gemiddelde Nederlander? De gemiddelde Nederlander gebruikt bijvoorbeeld maar één pakket keukenrollen per maand, maar jij merkt dat je nu alweer één pakket nodig hebt. De keukenrollen stonden dus nog niet in je volgende bestellijst, maar jij zet ze er gewoon weer bij. Hierna krijg je de tweede levering thuis, met jou keukenrollen.

Vanaf dit moment begint Stockon langzaam jou gedrag in kaart te brengen. Wat jij bestelt en hoe vaak je dit bestelt overschrijft de data die wij hebben over de gemiddelde Nederlandse gezinnen, en bij elke bestelling die je plaatst wordt deze frequentie stabieler en kan de app dus beter voorspellen wanneer jij weer je keukenrollen nodig hebt. Hoe langer je consistent je boodschappen doet bij Stockon, hoe simpeler het wordt, en hoe meer korting je krijgt, allemaal door onze slimme app! En onze programmeurs zijn elke dag hard aan het werk om ervoor de zorgen dat we jou steeds beter kunnen helpen. Het is namelijk nog veel gecompliceerder dan dat het hier lijkt.

En hoe wordt dit steeds beter dan?

Ons algoritme wordt steeds beter, en we nemen de feedback van onze klanten ook mee. Ervaar jij nog dingen aan dit systeem? Laat het ons weten in de chat.

Naarmate er meer mensen beginnen met stocken, hoe beter onze eerste voorspellingen zullen zijn, zodat we aan jou, de Stocker, betere suggesties kunnen laten zien. Allemaal om jou te helpen, zodat boodschappen thuis doen nog gemakkelijker wordt.

En zodat jij altijd je keukenrollen op voorraad hebt.

Deel:

DOWNLOAD DE_STOCKON APP

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Stockon