Back to school snacks: 5 tips voor een tussendoortje

Categorie: Over je voorraad Leestijd: 3 minuten
Deel:

Overal in het land zijn de scholen begonnen en dat betekent dat er weer volop tussendoortjes over de toonbank gaan. Maar welk tussendoortje geef je je kind eigenlijk mee naar school? Wij hebben een paar ideetjes voor je!

De tussendoortjes op onze lijst zijn overigens niet allemaal even gezond, maar jij weet zelf uiteraard wel wat je kind op een dag eet en of er dus een keertje een minder gezond tussendoortje in kan.

1 – Ontbijtkoek

ontbijtkoek als dominostenen

Plakkerig, zoet en oer-Nederlands. Ook als je het zelf niet lekker vond, ken je deze wel. En wie weet: misschien smaakt het je kinderen wel goed. Wij denken in ieder geval met warme gevoelens terug aan de plakkende kaken en die klomp die je niet meer loskreeg van je gehemelte.

2 – Zelfgemaakt tussendoortje: reep op eigen recept

Havermout, honing en kokosolie voor een zelfgemaakte energiereep

Als je je tussendoortjes zelf maakt, weet je precies wat je kind binnenkrijgt. En het hoeft niet eens zo moeilijk te zijn: je maakt je eigen reep al met havermout, honing, kokosolie en noten of vruchten naar smaak. Misschien niet voor iedere dag, maar zeker leuk om een keertje (samen) te proberen.

3 – Noten en gedroogde vruchten

notenmix met walnoten, cashews, pistache en amandelen

Afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn, kun je ze ook een zakje noten naar school meegeven. Ze bevatten vezels, eiwitten en ijzer en vullen ook nog eens best goed. Je kunt zelf een zakje samenstellen uit cashewnoten, pistachenoten, walnoten en amandelen of je kunt de notenmix van Boni Selection bekijken. 

4 – Rijst- of maïswafels

makkelijk tussendoortje: speltwafels, maiswafels en rijstwafels

Deze lichte wafels zijn een prima snack voor de kleine pauze en je kunt ‘m altijd nog beleggen met pindakaas of een andere notenboter. Let wel op dat je ze afwisselt met andere tussendoortjes want ze bevatten niet veel voedingsstoffen en vooral voor jonge kinderen zijn te veel rijstwafels niet goed.

5- Koekjes, cakejes en repen

liga's, smoeltjes, knoppers en andere lekkere tussendoortjes

Nu komen we eindelijk bij de tussendoortjes die we zelf vroeger altijd meekregen. Ze zijn niet altijd even gezond, maar zó lekker. Chocoladecakejes, zoete mueslirepen, volkoren koeken.. Ga zo maar door! Voor de gezonde revolutie hadden we het maar goed.

Er zijn ontzettend veel tussendoortjes dus er moet voor iedereen wel iets bij zitten. Als ze je kinderen maar genoeg energie geven tot de lunch. En mis jij het favoriete tussendoortje van jouw kind in ons assortiment? Geef het dan door aan onze Customer Care in de app!

Deel:

download nu de app_

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Stockon? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.