De cruciale momenten waarop het niet uitkomt dat iets op is

Categorie: Boodschappen Leestijd: 4 minuten
Deel:

Het is natuurlijk een beetje een first world problem, dingen die op zijn in je huishouden. Maar toch zijn dat soort momenten best vervelend om mee te maken. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Kun jij er meer bedenken?

Vegen, maar niets om mee te vegen


Ja, laten we met het meest voor de hand liggende beginnen. Zo’n momentje waarop je in stille contemplatie bezig bent met je telefoon of de achterkant van een shampoofles. En dan vooral de aftermath van dergelijk gebeuren, wanneer het achter de rug is.

Je grijpt, je ziet karton, maar niet de zesdubbellaags omwikkeling mét vrolijk motiefje. En dan? Deur op een kier, keel schrapen en angstig roepen of iemand je kan helpen? Aan de gang gaan met het kartonnen rolletje? Blij zijn met die bescheiden gastendoekjes?

Je ziet dat je op zo’n moment ab-so-luut niet zonder wilt zitten.

Koffie voor de ware liefhebber


’s Morgens vroeg, met de vouwen van de nacht nog in het slaapdronken gelaat, is de eerste levensbehoefte koffie. Althans, bij ondergetekende. Versgemalen en gezet in de onvolprezen Moccamaster, een filterapparaat. Dus, “bzzzzggrrrrr” koffie malen, reservoir vullen met water, thermoskan omspoelen en dan een papieren filter pakken… als die er waren. Op. Wat nu?

Voor mij is dat moment er eentje waarin de opstartenergie van die dag in improvisatie gaat zitten. WC-papier gebruiken? Nee dat is óók al op. En een krant helpt ook weinig, gezien de smaak van drukinkt die je daarvan in je hoofd krijgt. Nee, dan zit er niets anders op dan zonder koffie het huis te verlaten, de helft van je noodzakelijke spullen voor die dag vergeten en ergens onderweg een dure kartonnen koffie te scoren.

Lasagne eten met een lepel


Het Italiaanse gelaagde genot doet het altijd goed voor de Betere Kooksessie. Verse groenten, goed vlees en vooral heel veel kruiden. Dat alles goed gepureerd (je wilt namelijk véél lagen hebben), ruim in tomatensaus en in een pruttelende pan. En vergeet daarbij vooral niet om een grote bel wijn voor jezelf in te schenken. Koken is tenslotte genieten.

Maar als die pan dan uiteindelijk klaar is met pruttelen en het moment van bouwen daar is, dan kom je erachter dat de vol lijkende verpakking lasagnebladen nog slechts 4 velletjes bevat. En daar kun je je gezin niet mee voeren. Nee, dat wordt een soort loterij wie de échte lasagne krijgt en wie de saus. Saus die je met een lepel uit een soepbord eet. Ook leuk, maar toch minder lekker.

Hoe je dit soort first world problems vermijdt

Nou, heel simpel. De app van Stockon voor iOs of Android downloaden, beetje swipen, beetje zoeken en binnen een paar minuten zit je nooit meer zonder deze cruciale dingen.

Deel:

DOWNLOAD DE_STOCKON APP

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Stockon