Even kennismaken met de Duurzaamheidscoordinator

Categorie: Over Stockon Leestijd: 4 minuten
Deel:

Stockon groeit snel en dat betekent dat we steeds meer gezichten op kantoor zien. Daarom gaan van bureau naar bureau om even kennis te maken. De vorige keer keken we achter de schermen met onze Back-end Product Owner Benjamin en deze keer gaan we voor groen met Carmen.

Hoi Carmen. We weten nu wie je bent, maar wat doe je eigenlijk bij Stockon?

Ik ben als Associate begonnen op de Customer Care afdeling, maar ik zou mezelf inmiddels wel de dagmanager kunnen noemen. Ik ga erachteraan als er iets aan de hand is met een levering, ik stuur de avondploeg een beetje aan en ik ben deels verantwoordelijk voor contact over de betalingen.

Sinds kort heb je ook een hele andere functie toch?

Ja, ik ben nu ook twee dagen in de week werkzaam als duurzaamheidscoördinator. Dat houdt in dat we kijken hoe we binnen Stockon onze bijdrage kunnen leveren aan klimaatdoelen en als bedrijf onze verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Carmen met de stockon tas in de kantoortuin

Hoe kwam dit eigenlijk tot stand?

Het kwam er eigenlijk uit voort dat we, net als veel andere bedrijven trouwens, steeds meer het gevoel krijgen dat er wel iets gedaan moet worden. We voelen wel de urgentie, maar weten vaak niet zo goed waar we moeten beginnen. Vanuit dat punt zijn we gaan nadenken over wat we vandaag nog zouden kunnen doen. Waar kunnen we direct stappen in zetten?

Met resultaat toch? We bezorgen klimaatneutraal!

Klopt, we hebben in kaart gebracht wat we als dienst uitstoten en hebben een plan opgesteld om dit te reduceren en te compenseren. Maar dat was pas de eerste stap. We zijn ook aan het uitzoeken hoe we onze medewerkers klimaatneutraal kunnen maken en we kijken naar duurzame verpakkingsmaterialen voor de leveringen.

Ben je persoonlijk ook veel bezig met duurzaamheid?

Ja, ik heb er zelfs voor gestudeerd! Ik heb me tijdens m’n master in Resource en Environment Management onder andere gericht op de economische waarde van de natuur. Bijvoorbeeld hoe duur benzine zou zijn als je de kosten die luchtvervuiling met zich meebrengt ook zou doorberekenen.

Ik denk dat bewustwording bij de consument belangrijk is, maar dat de echte winst en verandering uiteindelijk uit de bedrijfswereld moeten komen. Ik ben daarom erg blij dat we hier bij Stockon mee bezig zijn.

Wat vind je het leukst aan werken bij Stockon?

Ik merk gewoon dat ik hier erg veel leer. Omdat we een jong bedrijf zijn, zijn er voor veel dingen nog geen echte richtlijnen. We bedenken samen welke kant we op willen en dat vind ik echt heel erg leuk. Het voelt alsof we samen echt iets aan het maken zijn.

Laatste vraag! Wat zijn eigenlijk jouw favoriete boodschappen?

Ik vind het heel fijn dat we producten van Smaakt hebben en ik vind de pompoenpitten van RAW Organic ook lekker. Ik kook vaak vegetarisch dus dan gebruik ik veel noten en zaden. En de biologische havermout van Boni, dat is echt mijn nieuwe favoriet.

Wil jij ook verduurzamen? Neem dan eens een kijkje op climateneutralgroup.nl. En ben je op zoek naar net zo’n toffe baan als Carmen? Bekijk dan de vacatures en misschien zien we je binnenkort op kantoor.

Deel:

download nu de app_

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Stockon? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.