Grote uitbreiding assortiment: nu nog meer biologische producten

Categorie: Over je voorraad Leestijd: 3 minuten
Deel:

Er zijn afgelopen vrijdag maar liefst tweehonderd(!) nieuwe producten aan ons assortiment toegevoegd en dat kunnen we niet onopgemerkt laten passeren. En alsof dat nog niet genoeg was, zijn we in één klap een van de grootste aanbieders van de biologische merken SmaaktRaw Organic Food en BioToday!

Aangezien een groot deel van ons nieuwe assortiment uit biologische producten bestaat, willen we hier kort uitleg geven over wat bio precies inhoudt. Want wanneer is een product biologisch? En waarom is biologisch eigenlijk duurder? Tot slot hebben we een paar suggesties voor wat je met deze producten kan.

Logo's van smaakt, raw organic food en biotoday

Wat is biologisch?

De sceptici kunnen we gelijk geruststellen: biologisch is niet zomaar een label om jou als klant iets wijs te maken. Deze producten moeten voldoen aan wettelijk vastgestelde eisen en mogen zich dus niet zomaar biologisch noemen. Er zijn verschillen tussen producenten, maar over het algemeen hebben ze met elkaar gemeen dat ze de negatieve impact op natuur en dierenwelzijn willen minimaliseren.

Biologische producten zijn dus producten die verbouwd worden op een manier die zo min mogelijk natuurschade veroorzaakt. Dat wil zeggen dat ze zonder kunstmest, kunstmatige bestrijdingsmiddelen, toevoegingen van synthetische conserveringsmiddelen en geur-, smaak-, en kleurstoffen worden gemaakt.

To Bio or not to Bio

Dus waarom zou jij voor biologisch kiezen? Deze producten zijn immers vaak iets duurder. De hogere prijzen zijn echter heel makkelijk te verklaren. Het duurt langer om deze producten te telen en daarom kosten ze iets meer. Daar staat wel tegenover dat je met jouw keuze kunt bijdragen aan de leefbaarheid van de aarde. En ook weet je zeker dat jouw producten geen kunstmatige toevoegingen bevatten.

Er zijn ook genoeg mensen die voor biologisch kiezen omdat ze dit beter vinden smaken. Maar smaken verschillen dus dat is iets wat je zelf zal moeten proeven. Een andere overweging is dat biologische producten gezonder worden gevonden. Ook hier is geen bewijs voor, maar bewust bezig zijn met voedsel is al een goede stap (hap) richting een gezonder leven.

biologische pompoenzaden, amandelen en tomaten

 Wat kan je met die biologische producten?

Heb je in onze app al eens gezocht op biologisch? Je krijgt dan namelijk direct al onze biologische producten te zien! Dat is natuurlijk fijn, maar wat kan je eigenlijk met al die bio boodschappen? De meeste producten spreken voor zich: je eet ze op. Maar als je graag geïnspireerd wil worden, dan hebben we een paar leuke ideetjes voor je verzameld.

inspiratie voor biologisch geteelde ontbijtgranen
Het internet staat vol met fotogenieke ontbijtjes en vaak zijn ze nog makkelijk te maken ook. Probeer zelf een keer een ontbijtje te maken met havermout, zaden en gedroogde vruchten. Smaakt niet alleen goed, maar is ook nog eens gezond. Of probeer een van de biologische soepen in ons assortiment, garneer deze met pompoenzaden en test of de smaak je bevalt.

Inspiratie voor soepen met biologische producten

Deel:

Download nu de app_

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Stockon? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.