In de Stocklight: groene Jalapeños

Categorie: Boodschappen Leestijd: 4 minuten
Deel:

We hebben ons assortiment weer bijgewerkt! Misschien had je het nog niet gezien, maar dat maakt niet uit, want hier zetten we een aantal van de nieuwe producten nog eens extra in het zonnetje. Deze keer in de stocklight: de Jalapeño peper.

Pot groene Santa Maria Jalapenos

Kortpittige jalapeño pepers

Wij hebben ze van Santa Maria, maar deze pepers komen oorspronkelijk uit Mexico waar ze duizenden jaren geleden (Nee echt, door Azteken & Maya’s) al werden verbouwd. Wij kennen ze vooral als de groene pepers, maar hoe rijper ze worden, hoe roder. Let wel even op, want de rodere Jalapeño’s zijn ook een stuk pittiger!

Vreemde feitjes over jalapeño’s

Wist je dat de heetste jalapeñosoort de Numex Pinata is? Deze is met een score van 50.000 op de Scoville-schaal (SHU) maar liefst 10 keer zo heet als een doorsnee jalapeño. Even ter indicatie: de heetste peper ter wereld, de Carolina Reaper, heeft een gemiddelde score van meer dan anderhalf miljoen SHU. In theorie valt het dus mee met de Jalapeño, maar mocht het toch tegenvallen: sla dat glas water over en ga op zoek naar een pak melk.

Een ander gek weetje is dat jalapeño’s de enige pepers zijn die ooit in de ruimte hebben gevlogen. Wilde NASA pepers kweken in de ruimte? Hield een van de astronauten van jalapeño’s? De echte reden ontgaat ons helaas, maar ze blijven de enige ruimtepeper.

Wat moet je eigenlijk met die Jalapeño’s?

Nu we de belangrijkste dingen weten, is het misschien wel leuk om ook te kijken naar wat we precies met deze pittige pepers kunnen. Gebruik ze bijvoorbeeld als topping op een met kip gevulde fajita of doe ze op een quesadilla met ham. 

Deze gerechten gaan prachtig samen met het zomerse weer. Beeld je het maar in: Tex Mex-avond in de zon met een goed gevulde wrap. Een koude Corona om het allemaal weg te spoelen. Wij tekenen er wel voor.

En als je nog Jalapeño’s overhoudt? Schijnt dat ze goed samengaan met chocolade, dus je kunt er altijd nog chocolate chip cookies van bakken. Of je kunt ze gebruiken om cocktails te garneren. Wij hebben dit overigens niet zelf getest, maar we zijn erg benieuwd naar de dappere pioniers die dit wel willen proberen.

Roze cocktail met jalapeno en grapefruit
Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met dit artikel over Jalapeño’s en weet jij nu hoe je je wrap game naar een nieuw niveau moet tillen. En als ze voor jou toch iets te pittig zijn, kun je ook nog even kijken bij de andere nieuwe producten in ons assortiment. Buenas dias. Adios. En salud!

Deel:

Download nu de app_

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Stockon? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.