In the stocklight: toiletpapier

Categorie: Boodschappen Leestijd: 4 minuten
Deel:

In de categorie ‘moetjes’ scoort toiletpapier erg hoog. Bijna iedereen in Nederland gebruikt het, maar bijna niemand vindt het écht leuk om zo’n enorm pak papier mee te slepen. Gelukkig is er Stockon die dat bij jou aan de deur komt afleveren. We zien het ook terug in onze app waar bijna al onze gebruikers toiletpapier in hun vaste voorraad hebben. Het is daarom om daar wat dieper op in te gaan. Toiletpapier: dingen die je altijd wilde weten, maar nooit naar durfde te vragen.

20 miljoen toiletbezoeken per dag

Elke dag wordt de toilet een slordige 20 miljoen keer doorgespoeld. Per keer gebruiken we 8,5 velletjes toiletpapier. Een ruwe berekening levert dan een totale lengte van 22 duizend kilometer papier per dag op. Best veel, toch?

Welke kant de rol op hangt, hangt af van je persoonlijkheid


Als je de interwebz moet geloven, is de manier van ophangen van de wc-rol dé bron van echtelijke ruzies. 68 procent van de mensen hangt de rol zo op dat hij aan de voorkant afrolt. 25 procent doet dat precies andersom. Het resterende deel zet de rol waarschijnlijk ergens lukraak neer. En dat is voer voor psychologen. Sommige mensen beweren namelijk dat mensen die wc-papier aan de voorkant afrollen, opener en socialer zijn, terwijl mensen die hem andersom hangen meer introvert en verlegen zijn. Wat het lukraak neerzetten van de rol betreft is er geen uitspraak gedaan.

115 rollen per jaar

Gemiddeld zitten er zo’n 333 velletjes op een rol. In een gemiddeld huishouden doen we 5 dagen met 1 toiletrol. Daarmee kom je op 115 rollen per jaar. Hoe je zuiniger kunt doen met WC-papier zie je in dit filmpje:

Rechtshandig of linkshandig vegen?

In sommige culturen is het ongepast om iets met je linkerhand aan te reiken, omdat dat als de hand wordt beschouwd waarmee je je vegende werkzaamheden verricht. Bovendien is dit ook een uitstekende bron voor een mop die het altijd goed doet op verjaardagen en partijen: “Met welke hand veeg jij?” -“Met mijn rechterhand.” “O, ik gebruik mijn hand niet om te vegen, daar gebruik ik papier voor.” Dijenkletsen en schuddebuiken gegarandeerd!

1890: het jaar van de wc-rol


De toiletrol die redelijk op de huidige vorm lijkt werd uitgevonden in 1890 door de The Scott Paper Company. Daarvoor werd er gebruik gemaakt van losse velletjes in een doosje. Dat was het geesteskind van een zakenman uit New York die het therapeutisch papier noemde en door krantenjongens in doosjes van 1000 stuks liet verkopen.

Deel:

Download nu de app_

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Stockon? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.