Je bezorgmoment afwachten kan op deze manieren

Categorie: Boodschappen Leestijd: 3 minuten
Deel:

Mensen gaan op verschillende manieren met hun ongeduld om. En dat vinden wij bij Stockon heel interessant om te weten. Dus vandaar dat wij er een lang en diepgravend onderzoek tegenaan gooiden om hierin de verschillende typen te kunnen aanduiden. We vroegen wat rond op de afdeling en kwamen tot de volgende manieren waarop mensen hun pakketbezorging afwachten.

#1. Het Meneertje-of-Mevrouwtje-Ongeduld-Type


Het eerste type zit met een stijve rechte rug op het randje van de bank, een steeds maar weer opwippende knie en lichte zweethanden. Meneertje, mevrouwtje (of daartusseninnetje) Ongeduld doet er alles aan om het moment van bezorging absoluut niet te missen.

Te pas en te onpas staat diegene op om links en rechts door het raam te kijken of een witte bestelbus niet toevallig nét hun huis voorbij rijdt. En bovendien doet elke auto die door de straat rijdt hen opveren. Tja, dat is geen relaxte manier om je boodschappen (of ander pakket) af te wachten.

#2. Meneertje of mevrouwtje ongeduld, maar dan slimmer


Het tweede type heeft veel weg van het eerste type, maar heeft daar wat op gevonden. In plaats van die ongeduld te beteugelen, kanaliseren ze hem met neurotische, maar o zo handige oplossingen. En dan volstaan ze niet met een briefje naast de bel waarop ze met schreeuwerige letters “IK BEN THUIS, GA NIET WEG” op hebben gekalkt.

Nee, het begint al bij het spandoek aan het begin van hun tuinpad waarop de bezorger met een groots gebaar welkom wordt geheten. De 3 verschillende taarten op een aantrekkelijk gedekte tafel daaronder als dank voor de noeste arbeid van de PostNL-m/v dient als lokkertje om vooral hun taak te voltooien. De kartonnen foto-uitsnede mét zwaaimechaniek waarmee de persoon in kwestie zich op ware grote manifesteert aan de bezorger en hem of haar welkom heet completeert de hele opzet.

#3. Het laat-maar-waaien-type


Of het nou komt door een legendarische vergeetachtigheid of omdat diegene het simpelweg niet uitmaakt, maar het laat-maar-waaien-type mist het bezorgmoment altijd. Echt, altijd. Dat heeft uiteenlopende redenen. Bijvoorbeeld een koptelefoon met iets te luide muziek, een decoupeerzaag die zich door knetterhard laminaat vreet of een gezellig gesprek achterin de diepe tuin. Het maakt niet uit, als het maar afleidt van de voordeurbel.

Zó veel te doen, zo veel te vergeten voor zo iemand. Het gevolg is dat de boodschappen bij de buren worden bezorgd, of als die niet thuis zijn (of ook bezig zijn met geluidsdingen), wordt de volgende dag nogmaals een dappere poging ondernomen. En als die poging wederom jammerlijk faalt? Dan gaan wij van Stockon bellen, mailen, chatten… alles om die boodschappen toch op het aanrecht te krijgen.

#4. Het Stockon-type


Dit is zo iemand die heel goed op de hoogte is van de bezorgmogelijkheden. Die wéét gewoon wanneer de reguliere bezorger aan de deur komt of houdt haarscherp rekening met het moment waarop de avondbezorging plaatsvindt. Dit soort mensen noemen we ook wel Happy Stockers.

Welk type ben jij?

Wil jij weten welk type jij bent? Download en installeer de Stockon App, doe je eerste bestelling en kijk goed naar jezelf terwijl je wacht. Succes 🙂

Deel:

DOWNLOAD DE_STOCKON APP

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Stockon