6 makkelijke cocktails die je uit je eigen voorraad haalt

Categorie: Over je voorraad Leestijd: 4 minuten
Deel:

De zomer is inmiddels in volle gang en daar horen natuurlijk zomerse drankjes bij! Inspiratie nodig? Wij hebben een paar makkelijke, maar fijne cocktails voor je op een rijtje gezet. En het allermooiste: je haalt de ingrediënten zo uit je eigen voorraad (haha, stocktails). Leuk voor in het weekend of gewoon doordeweeks als je thuis een drankje doet met vrienden of vriendinnen.

Cocktails voor beginners: Tinto de Verano

Letterlijk vertaald heet het drankje rode zomer, dus zomerser dan een Tinto de Verano kan eigenlijk niet. Deze uit Spanje afkomstige cocktail heeft iets weg van Sangria, maar valt net iets minder zwaar. Voor een Tinto de Verano heb je rode wijn en bitter lemon nodig die je in gelijke delen in een glas met ijsblokjes schenkt. Heerlijk verfrissend op een warme dag en zo makkelijk dat iedereen het kan maken.

Tinto de Verano in een glazen fles

Brunch met een Mimosa

Als wij aan Mimosa’s denken dan denken wij bijna direct aan chique brunches, maar ze zijn eigenlijk heel makkelijk te maken. Je hebt alleen een fles mousserende wijn en een pak sinaasappelsap nodig. Zorg dat je alles van tevoren koud zet, serveer de cocktails in een champagneglas en jouw brunch kan beginnen!

Man drinkt cocktail aan tafel

Cocktail met kick: de Ginger Wine

Wie zegt dat cocktails maken altijd ingewikkeld moet zijn? Voor de Ginger Wine heb je namelijk maar drie ingrediënten nodig: witte wijn, ginger ale en een scheutje limoensap. Serveer in champagneglazen en proost samen op een mooie zomer.

Borrelen met een Bellini

De naam van dit drankje rolt makkelijk van de tong, maar de Bellini zelf duurt wel iets langer om ze te maken. Je pureert een paar perziken uit blik en zet deze ongeveer 10 minuten in de vriezer. Schep daarna twee eetlepels perzikpuree in een champagnefluit en schenk daar voorzichtig prosecco overheen. Even roeren en je hebt een sprankelende koude traktatie voor bij je borrel.

Ijsjes voor volwassenen: Pineapple Sorbet Cooler

Deze Stocktail heeft net als de Bellini iets meer voorbereiding nodig, want voordat je kunt beginnen heb je een paar bevroren ananasschijven nodig (tip: laat ananas uit blik eerst goed uitlekken voordat je het invriest). Doe de bevroren ananas in de blender tot je een glad sorbet-achtig mengsel hebt . Schenk daar een frisse witte wijn (bv. Pinot Grigio) overheen en je kunt je gasten een zomerse sorbet voorschotelen.

cocktails-in-bekers
Zo zie je maar weer: je hebt niet veel nodig om iets leuks op tafel te kunnen toveren. En met een goede voorraad kom je al een heel eind. Hebben we je kunnen inspireren met onze geïmproviseerde cocktails? Laat het ons weten als je er een (of meer) uitprobeert!

Deel:

Download nu de app_

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Stockon? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.