Op bezoek bij de bakkerij van No Waste Bread

Categorie: Over Stockon Leestijd: 3 minuten
Deel:

Op 7 november beginnen we met het leveren van ons eigen speciale brood: No Waste Bread. Met dit brood gaan we samen met jou verspilling tegen. Ik was benieuwd naar hoe het brood precies gemaakt wordt, dus ik kreeg een rondleiding bij de ambachtelijke bakkerij.

Samen met Paul en Sven, de mannen die ervoor zorgen dat alle producten geleverd worden, kom ik aan bij Bakkerij Cees Lammertinck in Elst. We worden hartelijk ontvangen door Eva van Incubaker, de bedenker van No Waste Bread. Na een kopje koffie en een versgebakken bammetje is het tijd voor de rondleiding. We krijgen alle drie een wit pak en een haarnetje in onze handen gedrukt.

“Oh, en voor jou hebben we ook een baardnetje”.

Ik lach. Een baardnetje, goeie grap!

Man met baardnetje

Na het omdoen van ’s werelds meest ongemakkelijke mondkapje, wassen we de handen en kan de rondleiding beginnen.

We stappen een ruime hal in. Voor me staan de grootste mixbakken die ik ooit gezien heb, achterin kneedt een bakker bolletjes. Bakkerij Cees Lammertinck bakt namelijk niet alleen maar No Waste Bread. Ze hebben jaren ervaring met het bakken van brood voor verschillende supermarkten. De perfecte plek om ons brood te maken dus!

No Waste Bread bakken

De bakker legt ons uit dat het ongeveer drie uur duurt om een goed brood te bakken en dat het allemaal met de hand wordt gedaan. Eerst wordt het deeg gemaakt (ons eigen geheime recept!). Het deeg wordt goed gekneed, gevouwen en glijdt dan in bakblikken. Dit deeg gaat daarna een aparte ruimte in om goed te kunnen rijzen.

Na het rijzen gaat het brood de oven in. We lopen een klein halletje binnen en een klap warme lucht blaast me van mijn voeten. Dat zijn goed warme ovens ja. Ovens met een deur ter grootte van de deuren op ons kantoor. Dat is voor de bakkers onder ons waarschijnlijk erg normaal, maar ik ben onder de indruk.

Het ruikt er ook wel erg lekker.

Brood scherp in beeld

Nadat het brood gebakken is, kan het even afkoelen in een andere ruimte. Daarna gaat er een zak omheen en presto, we hebben brood! Sven, Paul en ik krijgen een BVO’tje mee (Broodje Voor Onderweg) en we verlaten de bakkerij. Eindelijk kan ik dat blauwe ding voor m’n mond afdoen.

Het meest verse brood

Terug op kantoor kijk ik met plezier terug op de rondleiding en neem ik een hap van het meest verse brood dat ik ooit in mijn handen heb gehad. Smaakt heerlijk! En vanaf 7 november kan jij ook genieten van No Waste Bread. We leveren het rechtstreeks bij jou vanuit deze bakkerij, dus ook jij kan het meest verse brood ooit thuisbezorgd krijgen.

Wil je meer weten over hoe No Waste Bread helpt tegen verspilling?

Klik dan hier!

Groepsfoto bakkers

Deel:

Download de app_

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief