Stockon

Persbericht: Stockon lanceert No Waste Bread

Categorie: Over Stockon Leestijd: 2 minuten
Deel:

13 november 2018 – Stockon zet zich in om verspilling tegen te gaan. Diverse onderzoeken laten zien dat brood in de top drie van meest weggegooide producten staat. Het voorkomen van verspilling aan het eind van de keten heeft de meeste impact. Daarom heeft Stockon in samenwerking met Incubaker No Waste Bread ontwikkeld.

Innovatief concept

“Bij consumenten is het besef ontstaan dat de vriezer er niet alleen is voor gemak, maar dat deze ook helpt bij het tegengaan van verspilling” geeft Eva Jansen van Incubaker aan. “Ondanks dat de kwaliteit van brood er in de vriezer op achteruit gaat, vriezen consumenten nog massaal brood in”. Incubaker heeft in samenwerking met Stockon No Waste Bread ontwikkeld: brood dat lekkerder blijft bij invriezen. Hiermee leg je een voorraad aan met de zekerheid van lekker zacht brood na ontdooien, elke keer precies zo veel je nodig hebt. En dat betekent minder vaak weggooien en minder vaak boodschappen doen en dat draagt onder andere weer bij aan een lagere footprint.

No Waste Bread

No Waste Bread is geen gewoon brood. Het brood wordt gemaakt van een hele goede kwaliteit tarwe uit Frankrijk en Duitsland die veel eiwitten bevat. Daardoor is het brood steviger en elastischer zonder dat het klef is. Je moet er beter op kauwen en dat zorgt voor meer smaak in je mond. No Waste Bread wordt direct vanuit de bakkerij naar de consument gebracht. En dat betekent echt vers brood om thuis in te vriezen.

Brood invriezen

Naast het recept, is de manier van invriezen ook belangrijk voor de kwaliteit. Op de verpakking staan invriestips. Eén van de tips is om het brood vóór het invriezen kort (circa 15 minuten) op een warme plek te leggen, bijvoorbeeld in de zon. Hierdoor vriest het brood sneller in en blijft de kwaliteit beter behouden.

Stockon heeft No Waste Bread exclusief aan haar assortiment toegevoegd en het is per direct beschikbaar in de soorten wit en volkoren.

* Eén van de onderzoeken naar Voedselverspilling:
https://www.milieucentraal.nl/media/3725/factsheet-voedselverspilling-huishoudens-mei-2017.pdf

DOWNLOAD PERSMATERIAAL

Deel:

Bestel No Waste Bread in de app_

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief