Vijf Handige Tips om je Boodschappen te Bewaren.

Categorie: Boodschappen Leestijd: 4 minuten
Deel:

Vijf Handige Tips om je Boodschappen te Bewaren.

Boodschappen doen is altijd een onhandige zaak, en al helemaal wanneer je naar de supermarkt moet omdat je geen goede manier had om je ingeslagen goederen op te bergen. Geen nood, want wij geven je vijf handige tips om je boodschappen te bewaren. Zo blijft je voorraad langer goed, brengt het organisatie in je voorraadkast, en last-but-not-least ziet het er ook nog stijlvol uit!

 

#1 – Gebruik glazen potten

We beginnen met een inkoppertje. Glazen potten zijn een zeer stijlvolle keuze voor je voorraadkast, en je slaat er makkelijk allerlei verschillende soorten producten in op. Denk aan pasta, suiker, meel, cornflakes, koekjes en noten, en natuurlijk nog veel meer! In elke stock zorgen ze ervoor dat het meteen duidelijk is wat je in huis hebt en of je alweer meer van je vaste producten moet inslaan.

Voor alle varianten kan je het beste binnenstappen in de prullaria, of loop een keer langs je lokale tweedehands-winkel. Als je nog groener wilt zijn, is het ook een goed idee om je lege potten pindakaas of chocopasta uit te wassen en het label eraf te halen. Deze potten zijn ideaal voor kleinere dingen, zoals noten, suiker of muesli.

 

#2 – Vintage blikken

Voor een echt tikje stijl in huis ga je op zoek naar oude blikken. Wederom is de tweedehands-winkel hiervoor je beste vriend, met een beetje geluk staat hier wat je zoekt. Check wel goed of de blikken die je opduikt geschikt zijn om voedsel in te bewaren, en was ze natuurlijk even goed af voordat je er speculaaskoekjes in gaat bewaren! Pas ook op met vaatwasmachines, want je wilt niet dat je nieuwe vintage snoeptrommel de opdruk aan de buitenkant verliest.

Vintage blikken handig voor een heel scala aan verschillende boodschappen. Het is maar net in welke grootte je ze kan vinden. Vooral dingen die je elke dag gebruikt passen er goed bij. Ze doen het vooral goed als snoep- of koektrommels!

Deze vintage look is niet voor iedereen weggelegd, maar het kan een saaie voorraadkast of keuken enorm op weg helpen! Daarnaast heeft het wel iets cools wanneer je theezakjes in een oud koekblik zitten, vind je niet?

 

#3 – Mooie mandjes

Mandjes zijn er in vele vormen, kleuren en materialen. Van rieten mandjes tot houten mandjes tot metalen mandjes, voor elk huishouden en elke voorraadkast is de keuze reuze! De prullaria of het tuin- en wooncentrum zijn de beste plekken om een aantal toffe mandjes te scoren, maar als je handig bent kan je ze ook zelf maken.

Vooral verse producten zoals fruit komen goed tot hun recht in een mooie mand. Fruitschalen zijn onhandig en kunnen veel ruimte innemen, maar een aantal mandjes voor je fruit, walnoten en avocado’s zorgen voor een unieke sfeer en overzicht in je keuken. En zeg nou zelf, wie heeft er tegenwoordig geen avocado’s in huis?

 

#4 – Muurhaakjes

Heb je niet al teveel ruimte op je aanrecht of in je voorraadkast? Geen probleem! Het is een kleine moeite om een mooie constructie aan je muur te maken, zodat je je boodschappen in netjes op kan hangen. Koop een aantal haakjes en een balk, en binnen no-time heb jij ook je boodschappen aan de muur hangen.

Deze tip is vooral handig voor mandarijnen, sinaasappelen, uien en knoflook, boodschappen die je meestal al in netjes kan kopen. Geef deze constructie nog wat extra sfeer door wat nep-klimop eromheen te wikkelen. Dit geeft een groene en natuurlijke vibe aan je keuken!

 

#5 – Labels

Of je nou kiest om je keuken op te leuken met potten, blikken, mandjes, muurhaakjes, of een combinatie van deze tips, niks is zo handig als een aantal mooie labels. Labels zorgen voor een geordende voorraadkast met net dat beetje extra stijl. Check Google voor een heleboel mooie ontwerpen, of design je eigen labels, zoals wij gedaan hebben!

Je kunt oneindig creatief zijn in hoe jij je boodschappen bewaart, maar met deze vijf handige tips kom je al een heel eind! Zo zit je nooit meer zonder opslagruimte voor je stock.

Deel:

DOWNLOAD DE_STOCKON APP

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Stockon