Wat je kunt doen als je jezelf zo’n 150 minuten per week bespaart

Categorie: Boodschappen Leestijd: 3 minuten
Deel:

Gemiddeld besteden we zo’n 150 minuten per week aan boodschappen doen. Laverend in de drukke winkelpaden van ’s lands supermarkten proppen we bijna gedachteloos onze winkelwagentjes vol met zaken die we helaas toch echt nodig hebben. Denk je toch eens in als dat niet meer zou hoeven. De tijd die je overhoudt is enorm! Tijd die je kunt besteden aan andere dingen. Welke dingen dat zijn? We geven graag wat voorbeeldjes.

Vergeet voor het gemak even de 10.000-urenregel. Die theorie gaat ervan uit dat je minimaal 10.000 uur nodig hebt om ergens heel erg goed in te worden. Dat betekent dat je 20 jaar lang ruim 80 minuten per dag moet oefenen. Hartstikke achterhaald natuurlijk, want er zijn veel snellere manieren om iets te leren. Hoe je dan iets leert? Door gewoon te beginnen. Door te doen.

Leer vioolspelen

Waarom vioolspelen? Nou, zodat je de rol van de solist van het vioolconcert Op.35 in D-majeur op je kunt nemen. Is een aardig moppie muziek voor de liefhebber van de betere klassieke muziek. En denk je toch eens in hoe je de blits zal maken bij je familie tijdens kerst.

Leer schilderen als Bob Ross

Bob Ross is wellicht niet de allergrootste kunstschilder ter wereld. Maar zijn rustgevende stem, zijn happy mistakes en bomen met kleine vriendjes zijn een begrip voor de nachtelijke tv-kijker van weleer. Zijn cursus The Joy of Painting liep meer dan 10 jaar op de Amerikaanse televisie en maakte ons allemaal een aspirant fastfoodschilderaar. Immers, de Bob Ross-methode stelde je in staat om binnen een half uur een schitterend landschap op een nat canvas te hebben staan.

Word “professioneel” gamer

Gaming is salonfähig geworden. Het is niet langer voorbehouden aan bleke nerds die op hun zolderkamertje monsters afknallen, maar een heuse elektronische sport geworden. Sport waarnaar heel veel mensen kijken via websites als Youtube of Twitch. En je hoeft nog geeneens heel erg goed te zijn in de game naar jouw keuze, want het draait ook om persoonlijkheid. Dus zorg voor een beetje een knappe game-pc, een webcam en een goeie microfoon, zet een gek hoedje op en schreeuw te pas en te onpas turbotermen richting je kijkers en verover daarmee hun liefde – en hun geld.

Deel:

DOWNLOAD DE_STOCKON APP

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Stockon