Zoete Knapperige Wentelteefjes met Pindakaas

Categorie: Koken met je voorraad Leestijd: 6 minuten
Deel:

Stel je voor, het is vroeg in de ochtend, je hebt razende trek, maar alles wat je in huis hebt zijn 4 oude boterhammen en een pot pindakaas. En je Stockon-levering komt pas die avond! Wat nu? Je kunt natuurlijk die boterhammen besmeren, dubbelvouwen en naar binnen proppen, maar echt lekker is dat niet. Gelukkig heeft onze kok Jochem een uitstekend recept voor wentelteefjes voor jou in petto.

Maak van jouw droge boterhammen met pindakaas een heerlijke traktatie die in een handomdraai op tafel staat. Tijd voor lekkere ouderwetse wentelteefjes mét pindakaas.

Wat heb je nodig?

  • 4 sneetjes (oud) brood
  • 100 ml volle melk
  • 1 ei
  • Anderhalve theelepel kaneel
  • Pindakaas
  • Bak- of roomboter

Zet deze spullen alvast klaar

  • Ondiepe schaal
  • Koekenpan
  • Spatel

Hoe ga je te werk?

Zet alvast een koekenpan op laag vuur zodat deze langzaam opwarmt. Klop een eitje los en giet dat samen met de melk en het kaneel in een ondiepe schaal. Besmeer de boterhammen aan weerszijden dun met pindakaas en doop die in de melk. De boterhammen moeten de melk goed opnemen, maar zorg ervoor dat de sneetjes niet te lang in de melk blijven liggen, anders worden ze slap.

Smelt een klontje boterham in de koekenpan en bak de boterhammen aan beide zijden goudbruin. Gebruik een brede dunne spatel om de boterhammetjes om te draaien. Dat scheelt een hoop gevloek en getier én verbrande vingers. Bovendien blijven je wentelteefjes er ook intact door. Serveer je creatie op een bord en bestrooi het geheel met wat basterd- of poedersuiker.

Variaties

Natuurlijk kun je van alles aan je wentelteefjes toevoegen om ze nóg lekkerder te maken. Een bolletje vanille-ijs, wat schijfjes appel of gebakken banaan. Laat je creativiteit hierin de vrije loop. Eet smakelijk.

Deel:

DOWNLOAD DE_STOCKON APP

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Stockon